Hulp bij sieraden

Het opmeten van uw ringmaat

Uw ringmaat opmeten is heel belangrijk bij het kopen van een ring. Ringmaten komen namelijk per halve millimeter, wanneer de ring te klein is kunt u hem niet om of af krijgen en een te grote ring is vervelend en gevaarlijk.

Om uw ringmaat op te meten kunt u het beste even langs bij een juwelier of u neemt contact met ons op zodat wij u een setje sturen waarmee u zelf uw ringmaat kunt opmeten. Vermeld hierbij de “verwachte” ringmaat, uw naam en adres. Wij zullen hiervoor 10 euro borg vragen. (verzending en retour zijn gratis)

Het opmeten van uw armband maat

Ook het opmeten van uw polsmaat is belangrijk. U kunt uw polsmaat meten door strak om uw pols een touwtje te binden deze daarna goed op te meten. De lengte van uw armband moet dan gemiddeld 2 centimeter meer zijn. Dit kan echter verschillen per armband en materiaal. Het best is dus om bij uw bestelling in de opmerkingen te plaatsen wat uw polsmaat is en of u uw armband graag wat losser of wat strakker wilt.

U kunt een sieraad laten bedrukken met 2 verschillende of dezelfde vingerafdrukken

Vaak is het mogelijk om een sieraad met vingerafdruk aan 2 kanten te laten bedrukken met verschillende of dezelfde vingerafdruk. Wilt u weten of dit ook mogelijk is bij het door u gewenste sieraad? neem dan contact met ons op! Het dubbel laten bedrukken van een sieraad brengt wel extra kosten met zich mee.

Het graveren van een eigen sieraad

Wanneer u uw eigen sieraad wilt graveren met bijvoorbeeld tekst of een vingerafdruk dan kunnen wij dit voor u regelen. Neem contact met ons op zodat wij dit voor u kunnen regelen.

Het aanvragen van een afdruksetje

Heeft u geen vingerafdruk van degene waarvan u een sieraad wilt bestellen dan kunt u bij ons een setje aanvragen waarmee u de afdruk kunt afnemen. Stuur ons hiervoor een mailtje naar info@herdenkingswinkel.nl.

Gebruiksaanwijzing afdruk setje.

  1. Maak de vinger grondig schoon en goed droog.
  2. Maak de inktstrip open en leg deze neer op een vlakke ondergrond. Bij voorkeur aan de rand van een tafel. Op deze manier kunt u de vinger gemakkelijk op de inktstrip plaatsen.
  3. Plaats de vinger recht op de inktstrip, niet rollen of schuiven.
  4. Til de vinger op en maak eerst 1 afdruk op een leeg velletje papier en vervolgens op het afdruk kaartje van Herdenkingswinkel.
  5. Druk de vinger rustig naar beneden, wanneer u te hard drukt loopt de inkt door en zult u een vlek krijgen. Zorg ervoor dat u minimaal 2 goede afdrukken heeft gemaakt.
  6. Bij twijfel of de 2 afdrukken goed genoeg zijn, kunt u meerdere afdrukken naast elkaar maken.
  7. U kunt de vinger schoonmaken met het bijgevoegde reinigingsdoekje.

 

Een goede afdruk heeft:

  1. Duidelijke contouren met wit tussen de lijnen.
  2. Geen strepen, doorgelopen inkt, vegen of vlekken.
  3. Geen delen zonder afdruk.